Υγεία και Pilates

Για την βελτίωση της υγείας μας σε οποιαδήποτε ηλικία η σύσταση των γιατρών περιλαμβάνει την άσκηση.

Η άσκηση με την μέθοδο Pilates, δυναμώνει τους μυς και παράγει ενδορφίνες δηλαδή την ορμόνη της ευτυχίας. Το σύστημα άσκησης είχε αρχικά ονομαστεί από τον Joseph Hubertus Pilates ‘contrology’ (έλεγχος) επειδή έπρεπε το μυαλό να έχει τον έλεγχο του σώματος.

Οι βασικές αρχές της μεθόδου είναι :

Η ορθοστατική ευθυγράμμιση.

Η συγκέντρωση.

Το κεντράρισμα.

Ο έλεγχος.

Η αναπνοή .

Η ροή.

Η ακρίβεια.

Με την πάροδο του χρόνου στον τρόπο διδασκαλίας έχουν προστεθεί διάφορα μηχανήματα αλλά και κάποιες συγκεκριμένες στάσεις από άλλα είδη γυμναστικής.

Η μέθοδος Pilates βοηθά σε προγράμματα θεραπείας διαφόρων παθήσεων και αποκατάστασης σε προβλήματα που αφορούν στην σπονδυλική στήλη και την ενδυνάμωση των μυών.

Η επιτυχία της μεθόδου δεν οφείλετε μόνο στην φυσική βελτίωση που προσφέρει αλλά επίσης στα μεγάλα ψυχολογικά οφέλη και όχι μόνο.

Όσοι ασκούνται συστηματικά ισχυρίζονται πως :

Έχει βελτιωθεί ο ύπνος τους και η ξεκούρασή τους.

Έχει ανέβει η αυτοπεποίθησή τους και η θετική σκέψη.

Νοιώθουν δυνατότερο το κορμί τους αλλά ταυτόχρονα χαλαρώνουν κατά την άσκηση.

Έχει βελτιωθεί η κοινωνική τους ζωή.

Έχει βελτιωθεί η σεξουαλική τους ζωή.

Βοηθά στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας τους.

Η μέθοδος Pilates μας βοηθά να μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε διαρκώς για τις δυνάμεις, τις αδυναμίες αλλά και τις ικανότητές μας και κυρίως να μην σταματάμε ποτέ να τις εξερευνούμε, να τις διευρύνουμε και να τις αναπτύσσουμε.

Το να μάθουμε να ‘συνομιλούμε’ με το σώμα μας, μας οδηγεί στη σωστή σύνδεση σώματος και νου. Η συγκέντρωση, η αναπνοή, ο έλεγχος, η ακρίβεια, το κεντράρισμα, η ροή και η ευθυγράμμιση οδηγούν στην αρμονία.

Η άσκηση με την μέθοδο Pilates απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις ομάδες είναι προσιτή και προσφέρετε για όλους εμάς.

Πηγή : Exploring your Mind